Windows 7 sin slutt dato, hva nå?


Benytter du fortsatt Operativ Systemet (heretter OS) Windows 7 (heretter Win7) fra Microsoft? Da er du ikke alene, ifølge statistikk fra statcounter.com benytter fortsatt så mye som 35% av PC brukerne Win7 globalt. I Norge er tallet enda høyere med en andel på 37%.


Januar 2020 blir en viktig måned for dere. Dette er datoen Microsoft har satt som "End Of Life" for Win7, det vil si att etter Januar 2020 vil det ikke komme oppdateringer som fikser feil eller sikkerhetshull som dukker opp, med ett unntak, har du Windows 7 lisenser via Volum lisensierings avtale med Microsoft på Win7 Pro eller Win7 Enterprise kan du betale for utvidet støtte i maks 3 år, altså til Januar 2023.


Hva har dette å si for meg?

  1. Etter Januar 2020 vil du være utsatt for trusler når du er på internett.

  2. Utviklere vil slutte å støtte Win7 slik at programmene deres ikke fungerer på Win7.

  3. Hjelp og support vil bli vanskeligere når leverandører av tjenester / programmer ikke gir support lenger.

Hva kan jeg gjøre?

Har du tidligere oppgradert til Windows 10 i perioden da dette var gratis for så å nedgradere til Windows 7 igjen skal du kunne oppgrader gratis igjen til Windows 10 så lenge produkt nøkkelen er registrert på din Microsoft konto, om du ikke benyttet deg av dette tilbudet har du ikke noe annet alternativ enn å kjøpe ny lisens til din PC.


Har du en veldig gammel PC så anbefaler vi å kjøpe en ny PC med Windows 10 om du ønsker å fortsette med Windows OS, alternativt fins det mange Linux OS som er gratis og kan benyttes om du har kjennskap til disse. Alternativt kan en Mac gjøre samme nytten som en Windows PC.


Utvidet support fra Microsoft til Volum lisens kunder:

Dette tilbudet er kun tilgjengelig som sagt til Volum lisens kunder, og gjelder fram til 2023. Her må man betale en årlig pris pr enhet fra år 1 (man kan ikke hoppe på dette på år 2 eller år 3). Prisen vil øke for hvert år fram til 2023, etter dette vil det IKKE være mulighet for å oppdatere Windows 7 videre.


Hva kan vi hjelp med?

Trenger du bistand med oppgradering av en gammel PC, overgang til Linux, eller ønsker tilbud på en ny PC med hjelp til oppsett og overføring av dine data så ta kontakt for ett uforpliktende tilbud.

54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle