Viste du att ferietid er høysesong for IT-trusler?


Noen har allerede tatt ferie mens for andre er ferien rett rundt hjørnet. Mange gleder seg nokk litt ekstra til årets sommer ferie, endelig kan vi reise litt mer fritt etter en lang periode med strenge korona restriksjoner. Noen tar sjansen på utenlands ferie, mens noen holder seg i landet.


Men visste du att ferietid også er høysesong for IT-trusler? Ifølge en rapport fra Trend Micro ligger Norge på en femteplass i verden når det gjelder såkalt direktørsvindel. (Direktørsvindel er ett svindel forsøk ved hjelp av e-post eller SMS fra personer som utgir seg for å være i ledelsen i bedriften. Målet er å lure økonomimedarbeidere til å betale en faktura eller overføre penger til en konto.)


Samtidig kommer det frem i rapporten at 90 000 personer daglig blir utsatt for målrettede angrep.


Ønsker du en ferie med minst mulig stress? Ta med deg disse tipsene så ikke akkurat du går i fella.


  • Får du telefon, SMS eller e-post med ord som haster, inkasso etc. Ikke la det skremme eller stresse deg. Er du i tvil ta en telefon til vedkommende.

  • Unngå å logge på åpne nettverk.

  • Aldri gå fra enhetene dine ulåst eller ute av synet.

  • Trenger du virkelig Bluetooth aktivert hele tiden? Om ikke slå den av.

  • Bruk VPN på dine enheter om du har mulighet for det

  • De fleste mobilabonnement bruker i dag mobildata fritt innenfor EU/EØS
Viste du forresten att mange arbeidsplasser har mulighet for VPN gjennom firma nettverket? Ved å ta i bruk dette trenger du ikke betale for en VPN-tjeneste. Ta kontakt med din arbeidsplass og sjekk om dem har mulighet for dette.


God sommer!!!

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle