Teams sammen-modus og stort galleri


Source: Microsoft

Siden Covid-19 pandemien slo inn over verden har flere tilbydere av løsninger for virtuelle video samtaler og møter hatt en eksplosiv vekst, også Teams fra Microsoft.

Men der konkurrenter har kunne gitt møte opplevelse med bilde av alle deltagere selv om dette har vert flere titalls har Teams kun hatt mulighet til å vise et begrenset antall deltagere samtidig.


Med de nyeste funksjonene som nå er introdusert i Teams er dette nå ett tilbakelagt kapittel.


Stort galleri

Kilde: Microsoft

Tidligere har Teams møter vært redusert til å vise kun noen bilde strømmer samtidig og der man under større møter har opplevd att bildene har byttet mellom de som prater.

Nå er dette endret med "stort galleri" visning som gir tilgang på 7x7 bilde strømmer.


Aktivering av "Stort galleri" visning gjør du direkte inne i møtet ved å klikke på gjør du direkte i møtet, du klikker på de 3 prikkene (flere handlinger) på menyen, i listen velger du "Stort galleri" så er du i gang. (Det kreves minst 10 deltagere i møtet for å kunne bruke denne funksjonen)


Sammen-modus


Kilde: Microsoft

Sammen-modus gir alle deltagerne i ett møte muligheten til å se alle (inkludert seg selv) i ett virtuelt møterom.


Dette gir deg en mer naturlig og sosial måte å holde møter og samhandle på.


Merk att dette passer best i møter der man prater sammen, har forelesninger uten deling av dokumenter etc. For å klare dette opprettes det en virtuell avatar av deg som vises sammen med de andre deltagerne, dette krever ganske mye av maskinvaren og har du en gammel maskin kan du møte på utfordringer i denne modusen.


Aktiver nye møteopplevelsen


Foreløpig har Microsoft valgt att disse funksjonene er deaktivert som standard, så om du ønsker å ta i bruk disse nye funksjonene med en gang må du først og fremst passe på att du har nyeste versjonen av Teams klienten på din maskin. Når du har nyeste versjon av Teams på plass åpner du innstillinger i Teams, går til generelt siden og huker av for "Slå på en ny møteopplevelse", start Teams på nytt så er du klar.

 
Sammen-modus og stort galleri funksjonene er foreløpig bare tilgjengelig på desktop versjonen av Teams, så forsøker du dette fra nettversjonen, mobil versjonen etc. så vil dessverre det ikke gå, ikke enda.
 

Ønsker du mer informasjon om Teams og

hvordan Teams kan øke produktiviteten i din arbeidshverdag?

Ta kontakt med oss for mer informasjon.


Kontakt Oss459 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle