Siste løp - Skype For Business


Microsoft lanserte i 2015 "Skype for Business" som sin løsning for chat-, lyd- og video- kommunikasjon på arbeidsplassen. Men på innsiden var dette bare en videreføring av tidligere Lync og enda tidligere Office Communicator. Men ved å endre navn til Skype for Business ble det enklere å vise hva løsningen kunne utføre da den brukte navnet til den kjente og populære Skype plattformen. Skype og ikke Skype for Business er kommunikasjons løsningen for privat markedet som var mye mer utbredt og kjent.


Nå som Microsoft har satt End of Life datoen på Skype for Business til 31. Juli 2021 er det på tide å vinke farvel og kaste blikket på arvtageren til Skype for Business, nemlig Microsoft Teams.


Men hvorfor Teams?


Skype for Business (men også Skype) hadde i en årrekke vært en av de mest om ikke de mest brukte plattformene for kommunikasjon, men Microsoft møtte en stadig større konkurranse fra andre plattformer som i tillegg til kommunikasjon tilbyr muligheter for samarbeid på en helt annen måte enn det som var mulig i Skype for Business. Selv om Microsoft på en måte hadde dette også via Office 365 så var det i forskjellige programmer og brukerne ble nødt til å hoppe mellom programmene og navigere i SharePoint og grupper etc. som ikke var like intuitivt og nok skremte mange brukere.


Derfor var Microsoft nødt til å komme med en løsning på dette, en klient som kunne koble sammen kommunikasjon med samarbeid på en enkel måte uten å bytte programmer hele tiden. Det var her Teams ble født, en klient som kan kjøres i nettleseren, på PC-en/Mac, på mobilen eller nettbrettet og knytter sammen de bakom liggende Office 365 tjenestene i ett enkelt grensesnitt.


Samarbeid i fokus:

Teams grensesnittet, fra denne klienten kan du ha en til en, eller en til flere samtaler, lyd / video møter, planlegge møter, opprette Team for prosjekter der alt av kommunikasjon, filer/dokumenter, møter etc. relatert til prosjektet samles, du kan invitere eksterne deltagere for samarbeid på tvers av firmaer, du kan opprette dokumenter, du kan dele dokumenter, du kan samarbeide direkte i samme dokument med flere brukere samtidig, du kan opprette oppgaver til deg selv eller ditt Team og få varsler når disse må utføres og mye mye mer, alt gjøres innenfor denne klienten og alt blir sikkerhetskopiert i bakgrunnen.


Er du interessert i å høre mer om Teams, og hva Teams kan gjøre for deg? Vi er tilgjengelige for en prat eller en demo. Ta kontakt i skjemaet her.
37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle