Nå kan Facebook gjenkjenne deg


Facebook har nå rullet ut ansiktgjenkjennings innstillinger globalt for alle brukere som tidligere har hatt tilgang på TAGG funksjonen og for nye brukere. Om din konto har fått tilgang på de nye ansiktgjenkjennings innstillingene skal du få varsel om dette i din nyhetsfeed i form av en forklaring til hvordan teknologien brukes og mulighet til å slå den på eller av.


Facebook ansiktsgjenkjenning innstillinger

I følge Facebook skal standard innstillingen for ansiktgjenkjenning være satt til AV som standard, men det kan være smart å dobbelt sjekke dette. Har du tidligere aktivert TAGG funksjonen så vil ansiktsgjenkjenning være satt til PÅ også.


Jeg kan ikke huske å ha aktivert TAGG funksjonen tidligere, men ved en sjekk av ansiktgjenkjennings innstillingen på min konto, så var denne satt til på.


For å få litt mer informasjon om Facebook sin ansiktsgjenkjenning kan vi ta en kikk på denne artikkelen fra Facebook.

Fra artikkelen kan vi lese følgende:

Basert på bilder / videoer du er tagget i vil det bli opprettet en "template" (mal) for ditt ansikt som vider vil benyttes for å finne andre bilder / videoer som du er en del av. "I følge Facebook så blir IKKE denne templaten delt med noen andre.


Om du aktiverer ansiktsgjenkjenning blir det brukt til følgende:

  • Finn bilder og videoer du er en del av.

  • Du kan bli varslet om du er med i bilder / videoer der du IKKE har blitt tagget, du kan gå gjennom disse i "photo review"

  • Når du legger inn bilder / videoer kan du få forslag på personer å tagge (som Facebook har gjenkjent via ansiktgjenkjenning (kun for brukere som har aktivert denne).

  • Om Facebook gjenkjenner deg i ett bilde / video som en venn av deg legger ut vil han få forslag om å tagge deg (om du har slått på ansiktsgjenkjenning). Om du vil gå gjennom bilder / videoer før de legges til din tidslinje kan du slå på "timeline review".

  • Beskytte deg (og andre) fra identitetstyveri ved for eksempel å identifisere om noen andre har lastet opp ett profil bilde av deg. Du vil da få mulighet til å se gjennom dette og eventuelt rapportere missbruk.

  • Gir mulighet for blinde / svaksynte å få hvite hvem som er i ett bilde.

  • Kun tilgjengelig for personer over 18år.


Se gjennom innstillingene dine:

Du kan sjekke status på ansiktsgjenkjenning innstillingen på din konto ved å logge på Facebook, klikk pil ned oppe på fanemenyen (til høyre for ditt navn, startside, opprett, venne forespørsel, meldinger, varsler og hjelp), velg innstillinger. Har du fått aktivert ansiktsgjenkjenning skal du nå se innstillingen i menyen til venstre, klikk inn på denne og sett til Ja eller Nei.


Bør du aktivere dette?

Det store spørsmålet er om du bør aktivere dette eller ikke, er denne aktivert gir du Facebook enda mere informasjon om deg som bruker og muligheten til å identifisere deg på en helt annen måte en tidligere. I tillegg til bilder / videoer kan du bli identifisert på live videoer også.


Facebook bedyrer att templaten for ditt ansikt IKKE blir delt med tredjepart, men siste årene har det vært flere saker med brudd på dette og sikkerhetsbrudd.


Funksjonen i seg selv er fin og spesielt muligheten for å identifisere identitetstyveri er veldig positiv, men spørsmål et om du stoler nokk på Facebook til å gi tilgang til dette, det blir i slutt enden ett valg du selv må ta, men tenk deg godt om før du gjør ditt valg.

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle