Jobb hvor som helt og behold oversikten med Office 365


Smuksjøseter Fjellstue

Pål Erik på Smuksjøseter Fjellstue hadde problemer med en PC som tidligere hadde blitt brukt som hoved PC for e-post og dokumenter. Han ønsket å få en bedre løsning så dem kunne jobbe mer strukturert og ikke være like knyttet til den ene maskinen, slik som dem hadde før. I tillegg har Pål Erik flere domener som han benytter e-post på som han ønsker å få bedre oversikt over.

Siden dem jobber sesong basert og mye på reise ble det viktig å kunne jobbe fra hvor som helst og ha full oversikt selv om dem ikke var på plass.For å administrere alt fra en felles plattform satte vi opp alle domene til kunden på samme Office 365 portal, dette sikrer en felles plattform som gjør administrasjon enklere og øker sikkerheten, alt dette til en lav kostnad.

Vi benyttet Office 365 lisenser kun til de ansatte (ikke felles e-post kontoer) som inkluderer e-post og SharePoint i tillegg til nyeste versjon av Microsoft Office pakken.


Privat e-post adressene til brukerne ble satt opp for hoved domenet, videre knyttet vi aliaser til de andre domene slik att all e-post til de ansatte uansett domene blir levert i samme e-post konto.

Videre satte vi opp alle felles kontoene (slik som post@, faktura@ etc.) som delte kontoer. Dette er kontoer som IKKE krever lisenser selv men krever att brukere som har tilgang har korrekte lisenser. Gitt ansatte tilgang til kontoer, disse dukker da automatisk opp i Outlook for de aktuelle brukerne.

All e-post er synkronisert, det vil si at det ikke har noe å si om du går inn på e-posten i Outlook på PC-en, på smarttelefonen, nettbrett eller via web. Alle e-post kontoer er hele tiden oppdatert og du kan følge på mottatte og sendte e-post på alle kontoer. Det gjør det enklere å se historikk på e-post mot kunder på felles kontoene slik att man unngår å miste kunder på grunn av uteblitt svar etc.


Vi flyttet alle dokumentene fra den gamle hoved PC-en ut på SharePoint løsningen under Office 365 portalen. Nå kan alle de ansatte som har rettigheter logge på SharePoint via sine enheter å jobbe på dokumentene når som helst og hvor som helst.

Med Office lisensen kan dem uten problemer ta opp dokumenter på sine enheter (PC, Mobil, Nettbrett og web) å lese å redigere fritt.

Trenger dem dokumenter på reise uten internett så er det enkelt å synkronisere disse til PC-en å jobbe uten nett å synkronisere inn igjen når dem har nett.

I tillegg kan flere av de ansatte jobbe samtidig på ett dokument om ønskelig.


18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle