Bruk nye Edge nettleseren smartere.


Dagene der nettleseren kun er brukt til å surfe på nettet er for lengst forbi, men mange vet ikke hvilke smarte funksjoner som kan brukes for å øke produktiviteten med de nye nettleserne. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan øke produktiviteten med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, som er basert på Chromium fra Google.


Utvidelser

Nå som Edge er basert på Chromium har du tilgang på ikke bare utvidelser fra Microsoft men også alle utvidelser som finnes i Google Chrome butikken. Det betyr att om du er tidligere Chrome bruker er det nå ikke noe problem å benytte Edge og fortsatt benytte alle utvidelser som du er vant til å benytte.


Synkronisering Synkronisering Synkronisering!!!

En av de viktigste funksjonene for alle nettlesere, bortsett fra å surfe på nettet er mulighetene for å synkronisere nettleser dataene. Med Egde kan du synkronisere

  • Favoritter

  • Innstillinger

  • Adresser, kontaktinformasjon, automatisk utfylling av skjemaer.

  • Passord

  • Logg (Kommer snart, blir automatisk aktivert om synkronisering er slått på)

  • Åpne faner (Kommer snart, blir automatisk aktivert om synkronisering er slått på)

  • Utvidelser

  • Samlinger

Det vil si att ved synkronisering blir alle dine data synkronisert over alle dine enheter som du benytter Edge på. Du vil alltid ha tilgang på dine favoritter, adresser og kontaktinfo, alle passord som du har valgt å lagre, logg på besøkte sider (Kommer), ha dine faner åpne på en enhet og fortsett på annen enhet (kommer), ha alle dine utvidelser tilgjengelig uansett enhet og ha tilgang på alle dine samlinger. I tillegg vil Edge være satt opp slik du ønsker på alle enheter fordi innstillingene også blir synkronisert.


For å ta i bruk synkronisering i Edge må du enten ha en Microsoft konto eller en Microsoft 365 (tidligere Office 365) konto for å kunne aktivere synkroniseringen. Har du ikke allerede en Microsoft konto kan du opprette kostnadsfritt her, en Microsoft 365 konto kan vi hjelpe deg med å få på plass, ta i så fall kontakt her.Microsoft 365 start skjerm

Med en Microsoft 365 konto kan du i tillegg legge til Microsoft 365 informasjon på fremsiden av hver nye fane. Her vil du se dokumenter / informasjon fra din OneDrive, SharePoint og Teams. Du vil se de dokumentene du jobbet på sist, du vil hvilke andre dokumenter som sist er endret av andre i firmaet (kun dokumenter du har tilgang på), du vil se dokumenter du har satt som favoritter / festet, delte dokumenter og de SharePoint områdene du har brukt oftest.


Samlinger

Samlinger i Microsoft Edge hjelper deg med å holde orden på ideene dine på nettet, enten du er på handletur, planlegger en reise, samler notater for forsknings- eller undervisningsplaner, eller bare vil fortsette der du slapp sist. Opprett samlinger og lagre nettsidene til de samlingene du ønsker. Har du slått på synkronisering synkroniseres også samlingene til alle dine enheter der du er innlogget på Edge.

Windows Hello

Med Windows Hello i Microsoft Edge kan du nå logge inn på nettsider uten passord, isteden kan du benytte øyeskanning, fingeravtrykk eller en pin kode.

Dette kan du benytte på sider som støtter Web Authentication, som per nå mest gjelder Microsoft sider men dette øker hele tiden.


Nyeste versjonen av Microsoft Edge kan lastes ned fra Microsoft sine sider her:

https://www.microsoft.com/nb-no/edge


Trenger du hjelp med oppsett, ta kontakt med oss.

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle